Villan till salu för bara 250 000 kr

Det är en rymlig villa på 130 kvadrat med utsikt över Luleälven och priset 250 000 kronor är rena fyndet. Om du gillar ett byliv i norra Sverige med fler renar än människor så är det bara att flytta till Vuollerim i Jokkmokks kommun.
”Vi ser helst att huset kommer till fastboende, då kan pris diskuteras” skriver säljaren på Blocket

Här finns hjortron, björnspår, badplatser och sjöar där röding och öring rör sig under ytan. Dessutom finns det 30 000 renar i kommunen – och det är sex gånger fler än antal människor. Den lilla orten Vuollerim ligger bara 30 minuters bilfärd från polcirkeln och det betyder att så här års är det ljust dygnet runt. 

Om du vill köpa den billiga villan som nu säljs på Blocket rekommenderas mörkläggningsgardiner för att du ska få någorlunda sömn. Ljuset stannar kvar dygnet runt från slutet av maj till början av augusti. 

Badrum och kök i villan som är tillsalu för 250 000 kr.

Långgatan 39 i Vuollerim är adressen där den rymliga (130 kvadratmeter) enplansvillan kan bli din för bara 250 000 kronor, ett kvadratmeterpris på 1900 kr. Om du lovar att vara fastboende på orten så är kanske ägaren beredd att pruta ner priset ytterligare. Villan står redan tom, alla möbler är borta och ägaren vill göra en snabb affär. 

Villan består av två sovrum (båda med dörr ut på altanen), ett stort allrum och två mindre rum, och i dagsläget är det direktverkande el och vedkamin som är uppvärmningskällor. Värmen är tämligen väsentlig i sammanhanget eftersom det är i snitt -15 grader under december och januari och det brukar komma enorma mängder snö. 

Ägaren har ett varmgarage där det står en skoter bredvid bilen. Att ha skoter i de här trakterna anses nästan vara en nödvändighet och strax utanför villan finns en skoterled. 
Villan ligger, liksom flesta hus i Vuollerim, på en höjd och ser ut över den långa Luleälven dit turister kommer varje sommar för att pröva fiskelyckan. 

Och i Vuollerim är man stolt över all naturupplevelse som kan upplevas:
”Här finns hundratals platser för fiske. Öring och röding dominerar och blir stora, likaså gäddorna och abborrarna. Löpning, mountainbike eller ridning, mil efter mil stor till ditt förfogande, vägar av grus och asfalt eller ren vildmark i all dess oändlighet. Man kan beundra Europas största älgkrona och vid engelska staketet, uppkallat efter några engelsmän som hjälpte till att få staketet på plats, är det bra spaning på midnattssolen” står det på Vuollerims hemsida

Se Blocketannonsen här 

Vilan är tömd, här syns vardagsrummet.
Ett av sovrummen med dörr ut på altanen.
Vy över Vuollerim.
Varmgarage.
Köket.
Vuollerim.
Vuollerim i Jokkmokks kommun.