Travstjärnans lyxgård står tom – reas ut med miljoner

I fyra månader har travprofilen Robert Berghs stora hästgård varit ute på marknaden. För att snabba på en affär har priset nu sänkts med 5,5 miljoner kronor. 
– Det skulle verkligen kännas skönt att få sålt, att kunna gå vidare, säger Robert Bergh till Aftonbladet

Den stora herrgården i Hajom, 40 minuter sydost om Göteborg, har allt för den som vill bo riktigt bra och driva verksamhet med hästar i absoluta toppklass. Och här har ingen mindre än den kände travprofilen Robert Bergh levt de senaste sju åren medan han varit proffstränare på banan i Mölndal.

2014 vann han ligan över Sveriges vinstrikaste träningsstall med totalt 30 miljoner kronor inkört under året. Hans stall blev säsongens seger- och vinstrikaste även 2017.
I höstas bestämde sig Robert Bergh för att flytta hem till födelsestaden Sundsvall och den stora hästgården i Hajom lades ut till försäljning. 

Travtränaren Robert Bergh har lämnat sin stora gård i Hajom och flyttat till Sundsvall.

Priset var då 45 miljoner kronor för 60 hektar mark, en vacker huvudbyggnad på 350 kvadratmeter boyta och en massa andra byggnader, inte minst de stora stallen med totalt 160 boxplatser. 

De 60 hektaren har allt som en proffstränare behöver. Större delen av marken är uppdelad i stängslade beteshagar, här finns även sprinklersystem för bevattning, en fullstor travoval, rakbana och en kuperad skogsbana. 
”Då gården är så omfattande och består av flera delar finns eventuellt möjlighet att stycka av den och förvärva en del av den” skriver mäklaren i annonsen.

Dessutom har priset sänkts med 5,5 miljoner kronor eftersom det inte har blivit någon affär sedan i höstas. Prislappen är nu 39,5 miljoner kr. Robert Bergh vill gärna hitta en köpare eftersom allt har stått tomt i flera månader.
– Det skulle verkligen kännas skönt att få sålt, att kunna gå vidare, säger han till Aftonbladet. 

För att  komma till herrgården åker man först upp genom en allé av lönnar. Och det 350 kvadratmeter stora boningshuset har plats för en stor familj: sju rum och vackert platsbyggt lantkök med både köksö, gasspis och vinkyl. 
”Bägge planen har vackra gedigna ekgolv med golvvärme och här finns flera stora sovrum, hemmakontor och spaavdelning med eget gym” skriver mäklaren Pär Brundin på Svensk Fastighetsförmedling.

Dessutom kan man sitta och vila på flera uteplatser: på altanen finns en plats under tak och på andra våningen finns två balkonger med kvällssol och utsikt över markerna.
Bergvärme har nyligen installerats och driftskostanden för det stora boningshuset uppskattas därför till bara 46 700 kronor per år. 

Kan Robert Bergh snart få sin gård såld? 
– Det har faktiskt varit störst intresse från utlandet med spekulanter från bland annat Tyskland, Danmark och Norge. Det finns dock inga konkreta bud ännu, men förhoppningsvis kan det komma snart. Fastighetsmarknaden har ju varit väldigt tuff under hösten vilket vi också märkt av. Vi har dock märkt av flera positiva signaler sedan årsskiftet vilket tyder på en liten ljusning framöver, säger mäklaren Pär Brundin till Aftonbladet

Se mäklarens annons här 

350 kvadratmeter boyta – plus 60 hektar mark med många hästbyggnader.
Platsbyggt lantkök.
Köket.
Vardagsrum med kamin.
Stort sovrum med balkong.
Hallen.
Hallen.
Veranda under tak.
Gym i huset.
Kontor på övervåningen.
Stor balkong.
Två stora stall med totalt 160 boxplatser.
Robert Bergh.