Sveriges vackraste bostadsrätt till salu: ”Slående charmfaktorer” 

Det ser ut en som en liten herrgårdsbyggnad och står mitt i stan. Men i det anrika huset finns faktiskt bostadsrätter. Nu är en 42-kvadratslägenhet till salu för 1,9 miljoner kronor. 
– Gå ut till trädgården och njut av morgonkaffet ackompanjerat med vackert fågelkvitter. Tvårummaren på Albert Engströms väg 8 levererar, säger mäklaren Andreas Efram på Bjurfors.

Den storslagna gården byggdes 1838 i Bymarken, som är en del av Jönköping. Den vackra stadsdelen ligger på en sluttning med utsikt över resten av Jönköping, Huskvarna och Vättern. Här finns främst enfamiljshus, men även ett antal bostadsrättshus. 
Och vem kan gissa att den guldmålade, anrika gården – Eriksbergs Gård – är ett av dessa bostadsrätthus? Framför finns en välskött liten trädgård och en järngrind. Det är lockande att utse gården till Sveriges vackraste bostadsrätthus.

Brf Eriksbergs Gård bildades 2010 och i den finns tre stycken bostadsrätter, fördelat på två större och en mindre bostad, av en total bostadsarea om cirka 369 kvadratmeter.
Nu är 42-kvadrataren till salu för 1,9 miljoner kronor och mäklaren Andreas Efram beskriver det som ett ganska unikt tillfälle:
– Det är ingen slump att lägenheter som denna undantagsvis kommer ut till försäljning. Den här inflyttningsklara bostaden tillhör de på listan som placeras långt över standardbostäderna, tack vare slående charmfaktorer.

En vacker trädgård som tillhör bostadsrättsföreningen.

Bilderna i annonsen visar upp huset i all sin sommarprakt – och det bör få spekulanter att längta till en stund i trädgården.
– Under sommartid kan du njuta av uteplatsen intill bostaden på föreningens vackra tomt. Ett vackert läge, lantkänsla och privat, men ändå med bara några minuters avstånd till Jönköpings centrum och hela dess utbud, säger Andreas Efram.
– Gå ut till trädgården och njut av morgonkaffet ackompanjerat med vackert fågelkvitter. Tvårummaren på Albert Engströms väg 8 levererar.

1,9 miljoner kronor i insats kan vara det billigaste sättet att få bo i en så vacker 185-årig gård. Och det är en riktigt mysig liten tvårummare som visas upp på mäklarsidan.
En egen ingång leder in till en liten hall där man ta en vit trappa direkt upp till sovrummet, som har snedtak med vindsfönster. 

På nedervåningen finns vardagsrummet och ett rymligt kök med plats för fyra-fem sittande matgäster. Båda rummen har fiskbensparkett. Här på bottenvåningen finns också ett rymligt, helkaklat badrum med dusch. Hela lägenheten är smakfullt ljus och känns rymlig för att vara en 42-kvadratare.

 – Allt i egendomen är storslaget, ståtligt och genomtänkt utformat. En fröjd för ögat. Och här finns allt du kan tänkas behöva för ett behändigt liv som förstagångsköpare, som nybliven sambo, student, ensamstående eller om huset blivit för stort. Här bor du nära city men omgiven av det lugna, säger mäklaren Andreas Efram.

I källarplanet finns en kaklad tvättstuga, fri att nyttja för alla medlemmar. Alla lägenheter har också förråd som ingår i månadsavgiften. För lägenheten till salu är månadsavgiften 1 695 kronor.
Enklare trädgårdsskötsel och städning av tvättstugan sköts gemensamt. Man brukar även hålla en vår- och höststädning inom föreningen.

För elva år sedan gjordes en omfattande renovering, bl a stambyte, nytt uppvärmningssystem, tak- och fasaduppfräschning, ny el, ny trädgård, nya kök och badrum.

Se annonsen här 

Sovrummet på övervåningen med snedtak.
Egen entré från trädgården.
Vardagsrummet på entrévåningen. Trappan leder upp till sovrummet.
Entrén.
Köket.
Köket.
Utsikten över Jönköping och Vättern.
Sovrummet.
Badrummet.
Huset från 1838.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *