Säljer 20-talsvillan med unika utbyggnaden – se bilderna

20-talshuset i Örebro byggdes ut med ett sovrum. Resultatet ser du här: en intressant mix av svensk trävilla och alphytt. 
– Här är det bara att flytta in, du får många mervärden, säger mäklaren Johan Carlsson på Mäklarhuset.

Almby i Örebro var den lilla kyrkbyn i början av 1900-talet som växte så det knakade. Örebro pappersbruk bidrog till samhällets snabba tillväxt, och det fanns ett flertal andra industrier. Villor och småhus byggdes i snabbt takt på 1920- och 1930-talen och även idag domineras Almby av villor och mindre flerfamiljshus. 

Trävillan på Kaplansgatan är ett av de hus som byggdes i ruschen på 20-talet. Men 2017 ville ägaren ha lite mer utrymme och bestämde sig för att satsa på en tillbyggnad.
Det blev en ganska unik lösning, som du kan se på bilderna. Den vita trävillan hade redan innan fått en rejäl uppfräschning med stort garage, soldäck, uterum, pool och ett utekök. 

20-talsvillan i Örebro med utbyggnad, pool och utekök i trädgården.

På framsidan – ovanför entrén – smälldes en liten ”alphytt” upp med runt fönster och en minibalkong. Fasaden på tillbyggnaden i friggebodsstorlek fick en mörk träfasad i liggande panel, som en extra kontrast mot övriga huset.

Det är osäkert vad puritanska arkitekter anser om stilbrytningen, men ägaren var nöjd och hela det nya utrymmet har blivit ett extra sovrum. Nu har huset i alla fall totalt fyra sovrum på 128 kvadratmeters boyta, plus en källare med allrum, relax, bastu och mycket förvaring. En stor familj kan flytta in och njuta i trädgårdens pool.
Realxavdelningen har ett stort bubbelbad och strax intill kan familjen spela bordtennis.

– Här är det bara att flytta in. Du får många mervärden i form av bl a dubbla duschutrymmen. Villan genomgick en genomgående ytskiktsrenovering och tillbyggnad för sex år sedan, säger mäklaren Johan Carlsson på Mäklarhuset.
– Och det är en fin tomt på ca 823 kvm med gamla fina fruktträd, dessutom nära till matvarubutik, skola och city. 

Villan säljs nu för 5,9 miljoner kronor – ett kvadratmeter pris på ca 46 000 kronor. Det är lite högre än snittpriset för stadsnära villor i Örebro de senaste månaderna. Enligt Svensk mäklarstatistik har priserna sjunkit med 3,5 procent de senaste tre månaderna och i Örebro är nu kvadratmeterpriset på ca 29 000 kr för en villa.
Å andra sidan – villan i Almby har både pool och utekök och en unik tillbyggnad.
Säljaren hade i fjol en kostnad på 25 016 kr för elen och en nätavgift på 21 392 kr. 

En sista sak: Almby förknippas även med Formel 1-föraren Ronnie Peterson, som ligger begravd på Almby kyrkogård. Det finns en staty av racerföraren Ronnie Peterson vid Almbyplan. 
Han avled den 11 september 1978 efter en dramatisk olycka den 10 september strax efter starten på Monza, Italiens Grand Prix. Han avled på sjukhus dagen efter olyckan.
Peterson tilldelades postumt Motorprinsens medalj och 2011 fick han Svenska Bilsportförbundets utmärkelse ”Största Bilsportprestation genom tiderna”.

Se mäklarens annons här 

Vy från tomten: poolen i förgrunden och husets stora terrass.
Utbyggnaden blev ett extra sovrum.
Nu har huset fyra sovrum.
Vy från gatan.
Vardagsrummet.
Matrummet med utsikt över poolen.
Hallen.
Köket.
Två sovrum för de yngre i familjen.
Källaren med tvättstuga.
Bastu i källaren.
Relax och hobbyrum.
Stort relaxrum.
Ett av badrummen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *