Rickard Olssons lösning i skilsmässan: ”Fick förslag om en summa”

Tv-profilen Rickard Olsson bodde i ett attefallshus i sju månader under den bittra skilsmässan från Giselle Esse Olsson. Men nu har han äntligen flyttat in i sin villa igen.
– Den ekonomiska biten är löst och vi har skrivit på bodelningen, säger han till Aftonbladet.

Tv-profilen Rickard Olsson och frisören Giselle Esse Hyvönen meddelade i fjol att de skulle skiljas efter knappt två år som gifta. Skilsmässan blev en utdragen kamp, där Rickard Olsson under sju månader har bott i ett attefallshus på sin tomt medan Giselle bott kvar i hans hus tillsammans med sina söner. 

Även om paret bara varit några meter från varann så har deras dialog under hela perioden bara gått via juridiska ombud.
Rickard Olssons skilsmässa från Giselle Esse Olsson riskerade att bli en dyr affär. Strandvillan i Saltsjö-Boo i Nacka där Rickard Olsson bott i sedan 1998 värderas till ca 18-20 miljoner kronor. Via ett gåvobrev skänkte han halva huset till Giselle Esse Olsson innan de gifte sig. Hälften av huset skulle alltså bli runt 9-10 miljoner kronor.

Men nu berättar Rickard Olsson för Aftonbladet att allt har löst sig. 
– Giselle har flyttat ut och allt är klart. Den ekonomiska biten är löst och vi har skrivit på bodelningen. Nu säger jag som kungen, nu vänder vi blad, säger han till Aftonbladet.

Exfrun Giselle Esse Olsson bekräftar att hon har lämnat huset och flyttat in i en lägenhet i Nacka.
– Jag mår så bra och det är så skönt att allting är klart och att jag har hittat ett boende till mig och barnen. Det var i tisdags förra veckan som jag fick ett förslag av Rickard om en summa, men då skulle jag vara ute ur huset på fredagen om jag godtog det. Jag hade ingenstans att bo, men jag valde ändå att ta det. I tisdags eftermiddag signerade jag ett avtal via en väninna på en jättefin lägenhet i Nacka, säger hon till Aftonbladet.

Rickard Olsson har tidigare förklarat att han lagt ner allt på sitt hem:
– Mitt hem är min borg. Jag har enormt starka rötter i hemmet. Allt jag gjort i min karriär har jag satsat i hemmet, säger han.

Rickard Olsson och Giselle Esse Olsson för ca tre år sedan.
Rickard Olsson vid sitt attefallshus intill stranden (högra bilden)
Rickard Olssons strandvilla i Saltsjö-Boo, utanför Stockholm.