Lyxlägenheten i Gamla stan fylld med hobby och lek

Ett flipperspel, ett biljardbord och en stor modelljärnväg. Ägaren av lyxlägenheten i Gamla stan, Stockholm, har skapat en unik lekplats. 
Men att köpa vindsvåningen är minsann ingen lek: priset är 18,8 miljoner kronor för 198 kvadratmeter.

Stora Gråmunkegränd i Gamla stan är en legendarisk gata som går från Västerlånggatan ner till Munkbron. Här befinner man sig mitt i Stockholms historiska centrum och intill Kungliga slottet. 
Gränden kallades under medeltiden och fram till 1700-talet Gråbrödragränd eller Gråmunkegränd. Det utvidgade namnet Stora Gråmunkegränd fick den under 1700-talets första årtionden. 

Alldeles intill huvudstadens största turiststråk Västerlånggatan finns ett vackert stenhus från 1600-talet. Högst upp i huset är nu en topprustad vindsvåning i etage till salu för 18,8 miljoner kronor.
Man tar hissen direkt in i bostaden och möts av ett vackert trapphus i gedigen sten och gjutjärnsdörrar som känns respektingivande. 

Gamla Gråmunkegränd i Gamla stan, alldeles intill Västerlånggatan.

”Det bjuds på en spännande och varierande planlösning, ljus och rymd från vackra fönster åt tre håll med djupa fönsternischer och på vindsplanet finns även flera takfönster mot himlen” förklarar mäklaren Elisabeth Eldh på Wrede.

Den totala golvytan är 198 kvadratmeter – boytan ca 10 kvadrat mindre – och här finns sex rum och kök. Nästan allt är nyrenoverat med moderna och dyrbara material och maskiner. 
Två eldstäder, en fungerande öppen spis på vindsplanet och en fin gammal kakelugn som behöver tätas, ger en fingervisning om våningens långa historia. 

”Köket är endast några år gammalt  och har platsbyggd inredning från snickeri och en bänkskiva i ljus komposit. Maskiner är induktionshäll, kolfilterfläkt, kyl/frys i rostfritt, två mindre vinkylar samt en mindre diskmaskin från Smeg” förklarar mäklaren Elisabeth Eldh.

Även badrummet är ganska nyligen renoverade – med ett golv av klinker med golvvärme, en kommod med integrerat handfat, glasduschväggar, handukstork, WC och en tvättmaskin. 
Men det är i tre av rummen ägarens leklust syns. Vid matbordet står ett gammalt fint flipperspel (såna finns knappt längre) och i det övre allrummet har ett biljardbord tagit central plats. I hallen har dessutom en slotmaskin (spelautomat). 
Till sist: ett av rummen har blivit ett tågrum. Här finns både en stor modelljärnväg längs med alla fyra väggar och en bilbana på golvet. 
Ett lyxigt boende som inretts för trivsel och lek, helt enkelt. 

Mellan våningsplanen finns det två trappor. En lite mindre och en stor med den pampiga stentrappan som även leder in i bostaden från våningsplan 2. 

Se mäklarens annons här 

Egen hiss rakt upp i lägenheten.
FIna trappor mellan de två våningarna.
Biljardrummet.
Rum ed takfönster.
Rum med modelljärnväg.
Längst bort syns Sveriges riksdag.
Ett av sovrummen.
Köket.
Matbord och flipperspel.
Till höger syns fastigheten från Västerlånggatan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *