Lilla tegelvillan säljs till otroligt lågt pris

Öppen spis, stor trädgårdstomt och tre stycken sovrum. Den gula tegelvillan skulle kunna bli ett perfekt hus för den nyblivna familjen, eller för det äldre paret. Priset är nämligen extremt lågt. Men det krävs någon med mycket tålamod och kärlek, hela fastigheten är nämligen i ett stort behov av omsorg.

På en tomt söderut i landet står ett gult litet bostadshus i tegel och längtar efter en andra chans. Det är uppbyggd på torpargrund och har både undervåning, övervåning samt ett mindre källarplan. På den stora, vildvuxna tomten finns även en större förrådsbyggnad i rödmålat trä. Denna fastighet ligger i Alsterbo, utanför Kalmar. 

Det är Kronofogden som auktionerar ut fastigheten. Bostadshuset är en 1 ½ plansvilla från år 1909 och har en boyta om totalt 85 kvadratmeter. Här finns det fyra stycken rum. Tre stycken sovrum, ett vardagsrum samt ett kök. 

Foton: Kronofogden

Bostadshuset är dock i ett mycket dåligt skick. Enligt värderingsdokumentet så tycks både husets inre och yttre behöva en större makeover. Teglet bedöms vara i ett “delvis sämre skick”, även fönsterbågarna. 

Invändigt är golvet mycket dåligt. Här har man antecknat ett “stort behov” av upprustning. Golvbjälklaget i hallen, badrummet och även delvis i köket, är trasigt och har röta. 
“Totalrenoveringsbehov, sviktande golv noterades”, står det om badrummet i värderingsdokumentet. 

Det ska även finnas en öppen spis i huset men denna vet man inte så mycket om. I den lilla källaren finns det en varmvattenberedare. Uppvärmning av byggnaden sker via direktverkande el. 

Tomten runt om huset är alltså vildvuxen och behöver även den lite kärlek och omvårdnad. Totalt är tomten 1575 kvadratmeter stor. Det rödmålade förrådet har ingen utskriven storlek, men bedöms även det vara i ett sämre skick. På bilderna syns en sliten byggnad med flagnad fasad. 

Just nu ligger marknadsvärdet för denna fastighet på enbart 150 000 kronor. Kanske kan någon se husets charm och ge det en andra chans? Någon som orkar med en stor renovering och som drömmer om att få sätta sin egen prägel.
Läs mer här.