Irma Lehtosalo större än Bianca Ingrosso – på tre dagar 

Irma Lehtosalo-febern fortsätter att svepa över Sverige, trots att hon försvunnit ur tv-rutan.
Nu har Irma dykt upp på den populära appen Tiktok och gjort succé – på bara tre dagar har hon fått 250 000 följare. Därmed är Irma större än influencern Bianca Ingrosso.

Det är tydligen aldrig för sent att skapa en ny karriär. Titta bara på Irma Lehtosalo, 67, som på bara några månader hunnit bli både tv-stjärna, sångerska och raket på sociala medier. 
Irmas debut i världens största sociala medier-kanal Tiktok skedde nyligen och det har blivit en riktig succé. På bara tre dagar har hon fått 250 000 följare och passerat en av Sveriges största influensers, Bianca Ingrosso. 

Irma har inte hunnit lägga upp så många videoklipp än. I går visade hon upp den djupa snön utanför sitt nya hus. Den lilla snutten har fått 354 000 visningar och 46 000 reaktioner. Det är få svenskar som kommer upp i såna imponerande Tiktok-siffror. 

Irma Lehtosalo har gått förbi en av Sveriges största influensers, Bianca Ingrosso. Det handlar om antalet fans på Tiktok.

För dig som inte är så bekant med Tiktok: det är en app för mobiltelefonen, där man kan spela in och dela videor med varandra. Det är en kinesisk tjänst, men den har blivit oerhört populär över hela världen. Över en miljard internetanvändare använder idag Tiktok, det vill säga ungefär 25 procent av alla internetanvändare i världen. 

Till största delen är det unga människor som använder Tiktok. Nästan hälften av barnen i Sverige mellan 12–15 år använder Tiktok dagligen. Så Irma Lehtosalo verkar ha blivit idol även för den yngre svenska befolkningen. 

Irma slog igenom i TV4:s realityserie ”Marko och Irma” med buller och brak i januari. Tittarna uppskattade hennes raka och roliga personlighet – och dessutom var handlingen på riktigt. Sonen Marko Lehtosalo ville ge sin mamma ett nytt, bättre hem där hon kunde få en trygg ålderdom med sina två hundar och sin katt. 

Konceptet blev både underhållande och spännande: skulle projektet lyckas och skulle Irma trivas i sitt nya hus? Svaren på de frågorna vet vi nu. Irma förklarade i sista avsnittet:
”Jag är satans stolt över mitt nya hus, jag har varit med från start och målat, planerat och valt all inredning”.
Dessutom gjorde Irma succé som sångerska i Markoolios nya låt ”Vatten och Eld”. På bara några dagar klättrade låten upp på Spotifys topp 5-lista. 

Nu har Irma gett ut sin nya låt, singeln ”Bävling”. Du som följde tv-serien vet förstås att bävling är djurarten som skapades av Irma när hon försökte få syn på en bäver utanför Markoolios hus. Irma mixade helt enkelt en bäver med en grävling – och vips så hade Sverige fått en ny invasiv djurart.

Här kan du följa Irma på Tiktok

Marko och Irma – son och mamma.
Irma Lehtosalo har gjort snabb succé på appen Tiktok.
Många hoppas på att få se en ny säsong av Marko och Irma.
Publikfavoriten Irma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *