Ge huset en andra chans – säljs extremt billigt på auktion

De allra flesta människor föredrar att ha en ytterdörr i sitt hus. Den är bra för många anledningar, inte minst för att separera hemmet från oväntade besök av omvärlden. Detta hus utanför Falun saknar dock en ytterdörr. Här har därför naturen slagit till och gjort ett oannonserat besök.

Utanför Falun, står ett stort bostadshus med rödmålad fasad. Ett klassiskt svenskt hus med vita knutar och farstukvist. Huset är uppfört år 1909 och på tomten runt omkring har grönskan tagit över. I det ena fönstret intill ingången står en gammal adventsstake och spökar. 

Fastigheten auktioneras ut av Kronofogden. Utöver bostadshuset finns även en förfallen ladugårdsbyggnad. Den gamla ladugårdsbyggnaden är i ett mycket dåligt skick och har redan börjat att falla mot marken. På bilderna syns brädor som lutar mot dess fasad, som i ett försök att rädda byggnaden från att ge vika. 

Foton: Kronofogden

Själva bostadshuset har en boyta om hela 140 kvadratmeter. På nedervåningen finns det två rum och ett kök, vad som finns på ovanvåningen är i dagsläget okänt. Rummen nere består av vardagsrum och sovrum samt även en WC och hall. 

“Vinkelkök. Med matplats. Låg standard i eftersatt underhåll. Troligen ej fungerande”, skriver Properate i värderingsdokumentet

Enligt värderingsdokumentet är bostadshuset i ett dåligt skick. Det saknas en ytterdörr och därför har naturen haft möjlighet till ett oannonserat besök i huset. Troligen har bostaden fått utstå kyla under en längre period, vilket syns på skicket av ytskikten. Det finns även skadade golv och väggar samt trasiga fönster. Utöver det finns det dessutom flagnande väggar. 

Det är alltså ett hus som längtar efter en andra chans. Ett hus som behöver lite kärlek och omvårdnad, framför allt -tid. I skrivande stund har fastigheten ett marknadsvärde på endast 100 000 kronor. Ett väldigt lågt pris, särskilt ifall det finns möjlighet att rädda bostadshuset på fastigheten.
Läs mer här.