Fyndet: 30-talsvillan för bara 145 000 kr

Här finns orörd natur, tusentals sjöar och ett extremt billigt hus. Om du är beredd att flytta till Abborrträsk kan du få den fina villan för bara 145 000 kronor.
”Funkar både som åretruntboende och fritidsboende” skriver ägaren Mikael på Blocket.

Det kanske hörs på namnet att Abborrträsk ligger långt upp i Sverige. Och mycket riktigt, det är en småort i Lappland, belägen två mil sydost om Arvidsjaur vid sjön Västra Abborrträsket. 
De senaste 70 åren har befolkningen halverats och nu är det bara 110 personer som bor kvar. En av dom är Mikael, som har sin röda villa vid Gamla Pitevägen 2, alldeles intill Abborrträsket. 

Men nu har han bestämt sig först sälja sitt hus och på norrländskt sätt så ska affären göras enkelt och utan mellanhänder. Mikael har lagt ut sin villa i en annons på Blocket med rubriken ”Villa/fritidsboende för 145 000 kronor”. 

Köket och villan i Abborrträsk.

Det är ett välrustat hus på ca 90 kvadratmeter. Två rum på nedre plan och två rum på övervåningen, dessutom finns ett 30 kvadrat stort uthus och en friggebod på den stora tomten.
”Huset är uppfört 1920-1930 och funkar både som åretruntboende och fritidsboende” skriver säljaren.
”Vattenburen elvärme samt kökspanna så att man kan komplettera med vedeldning om man så vill”. 

I övrigt tycker säljaren Mikael att det inte finns så mycket att orda om. Några bilder på Blocket visar ett funktionellt men kanske aningen gammaldags kök och ett ombonat vardagsrum med fint trägolv. Och priset för ett så stort och välbehållet hus är ju ett fynd, bara 145 000 kronor. Det är ett kvadratmeterpris på 1600 kronor. 

Det bör ju vara en natur- och fiskeintresserade person som köper villan. Här finns i så fall mycket att uppleva: det finns drygt 4000 sjöar och många är fortfarande outforskade. Här fiskar man röding, gädda, öring, harr, abborre och lax.

Området är en populär destination för turister och en arrangör, Abborrträsk Natursafari, ordnar olika typer av fisketurer, allt från entimmes-turer till flera veckors långa äventyr.
Man kan också få en närkontakt med den samiska kulturen, där man har chansen att uppleva och delta i utfodring, renskildring och kalvmärkning. 

Se Blocketannonsen här 

90 kvadratmeter boyta på en stor tomt.
Huset är i ett bra skick.
Vardagsrummet.
Tjärnheden är ett vackert naturområde med 365 sjöar på en kvadratmil stort område. Området börjar i Abborrträsk och sträcker sig mot Glommersträsk. 
Uthus och en friggebod på tomten.
30-talsvillan i Abborrträsk för 145 000 kr.