Egen skog med jaktkoja säljs till lågt pris av Kronofogden

Just nu auktionerar Kronofogden ut en fastighet med stor skogsmark och jakträtt. På fastigheten finns både gallringsskog och röjningsskog. Här finns även en liten skogskoja. Ett perfekt kap för den jaktintresserade, fastigheten har nämligen ett marknadsvärde under miljonen.

Uppe i en av skogarna i Kalix står en rödmålad stuga med vita knutar. Det är en så kallad “skogskoja”. Runt omkring växer delvis en barrskog med höga tallar och taniga granar. Här och var sticker det fram en björk. Fastigheten säljs av Kronofogden. 

Det står inga mått på fastighetens byggnad. I det bifogade värderingsdokumentet står det att skogskojan saknar bygglov. Det söktes bygglov år 2009 men nekades då. Utifrån ser stugan hyfsat charmig ut. Vid entrén finns en stor farstukvist. 

Foton: Kronofogden

Men fastigheten har mycket mer än den lilla skogskojan. Här finns nämligen hela 4,9 hektar tomt varav cirka 4,6 hektar är produktiv skogsmark med virkesförråd om 501 skogskubikmeter. Fastigheten räknas som en obebyggd lantbruksfastighet. 

På fastigheten finns både en gallringsskog och en röjningsskog. 
”RÄTT ATT ANVÄNDA PLATS FÖR EN BÅT SAMT RÄTT TILL GÅNGVÄG NER TILL BÅTPLATSEN”, skriver Nordbryggan AB i värderingsdokumentet

Denna fastighet är dessutom perfekt för den jaktintresserade. Det finns nämligen jakträtt i området. Just nu ligger marknadspriset på endast 300 000 kronor.
Läs mer här.