Egen ö till fantastiskt fyndpris

Drömmer du om ett äkta lantställe med utedass och utan elektricitet, så är detta ett ställe för dig. Här har du dessutom en hel ö för dig själv. Ett litet paradis som nu kan bli ditt för en liten summa pengar. 

I en liten sjö utanför Linköping ligger en liten gemytlig ö kallad “Lillö”. På denna ö står det en fin röd stuga med grönmålad altan. En bit ifrån finns ytterligare två små stugor. Här ute finns det ingen indragen el eller vatten, vilket ger gott om tid att umgås med varandra istället. Ett härligt litet smultronställe att varva ner och skärma av från omvärlden. 

Fritidshuset säljs på en arrendetomt och arrendeavgiften ligger på 10 866 kronor. Tomten är omkring 3000 kvadratmeter. Själva huvudbyggnaden på ön är en trerummare om 70 kvadratmeter, utöver det finns det alltså ytterligare två stugor samt förråd och dass. 

Foton: Bjurfors

“Välkommen till en egen ö i lugnet och stillheten på Svinstad Lillö 1. Detta är det optimala läget för den som söker ett privat sjöläge med mycket charm”, skriver mäklaren Gustaf Stråkander från Bjurfors. 

Du tar dig hit via båt, det finns totalt två stycken bryggor. På bilderna syns en lummig ö med både löv och barrträd. Inifrån stugorna syns charmiga och lantliga hus. I ett av rummen står en öppen eldstad. I ett annat rum går interiören i gult och längs med ena väggen står en våningssäng. 

Ett klassiskt lantställe utan moderniteter. Ingenting för den tekniktokige, den enda strömförsörjningen här ute går nämligen via solceller. 

”Idag finns inte el indraget till fastigheten, men med smarta lösningar finns tillräckligt med el för att kunna använda lampor samt ladda mobiltelefonen genom en solcell som är installerad på husets fasad. Vattenkälla för dricksvatten saknas men tillgång till vatten finns via en lada som ligger i närheten av båtplatsen”, skriver mäklaren. 

Budgivning pågår just nu, utgångspriset låg på 400 000 kronor.
Läs mer här.