Det gamla flygplanet förvandlades till lyxvilla

Visst kan en gammal Boeing 737 bli en lyxvilla – med hjälp av mycket fantasi och pengar. 
Entreprenören Felix Denim har ställt ett avdankat flygplan på turistön Bali – och hoppas att gäster ska vilja bo här. Men det är dyrt. ”Private Jet Villa” kostar 50 000 kronor per natt. 

Majoriteten av alla flygplan som skrotas är fortfarande funktionella och hållbara. Trots det  körs planen till ”dödsläger” där de slaktas. Men en entreprenör på Bali, Indonesien, köpte en skrotfärdig Boeing 737 och började ett mödosamt arbete med att göra om allt till en lyxvilla. Denim köpte planet 2021 och det tog fem dagar att flytta planet på plats i den ganska otillgängliga kustremsan. 

Tanken var förstås redan från början att locka turister hit och kunna tjäna pengar på sitt udda boende. För det har inte varit billigt att skapa en superdesignad bostad av ett gammalt flygplan. 
Resultatet är ganska imponerande. I planets mittensektion finns en stor bar och ett stort utrymme för underhållning. Sen finns den specialdesignade vingterrassen där man kan njuta av vidsträckt utsikt över landskapet, alldeles intill Nyang-Nyang-stranden. 

Om man går ner några trappsteg kan man hoppa ner i en pool som ligger i klippan och där finns även en öppen spis och grill.
Interiören i sandfärger ska utstråla ett lugn, men Felix Denim har inte kunnat låta bli lyxiga detaljer som marmor och guldaccenter. ”Det här är verkligen designat för jetsettare, det finns t o m en helikopterplatta på taket av en separat mottagningsbyggnad” skriver sajten MyModernMet

Det gamla planet har fått två sovrum med eget badrum och klädkammare. Sovrummet längst fram i planet har även en jacuzzi med havsutsikt i cockpit.
Felix Denim hade ursprungligen hade tänkt sig att köpa villan för privat bruk, men insåg snabbt att ett så unikt boende nog passade bäst för lyxsemester. Nu öppnar han strax portarna och låter folk bo här. Men oj, vad dyrt det är: 50 000 kronor per natt. 

Om du mot förmodan vill resa till Bali och lägga den summan på övernattning så har du bokningslänken här

Lounge på vingen.
Jacuzzi i cockpit.
Planet parkerat alldeles intill stranden.
Pool om man går en trappa ner.
Vardagsrum.
Terrass på ena vingen.
Loungedel under en vinge.
Baren.
Lyxigt sovrum.
Stressade miljonärer kan landa med helikopter på en platta.

Fakta Boeing 737

Boeing 737 är ett tvåmotorigt jetdrivet trafikflygplan av narrow body-typ utvecklat och tillverkat av Boeing Commercial Airplanes. 
Planet används för kommersiell trafik på kort- och medeldistansflygningar och började tillverkas 1967. I mars 2018 hade 10 000 exemplar tillverkats, vilket är fler än något annat jetdrivet trafikflygplan. 

Boeing 737-900 är den nyaste varianten av 737 och är längst i familjen. Modellen togs fram som en sorts ersättare till Boeing 757 genom att ha en längre räckvidd än föregående varianter. Trots att den är längre än Boeing 737-800 är passagerarantalet 189 detsamma på grund av begränsningar i antalet nödutgångar.